Κεντρική  >>  Προϊόντα  >>  Αναλώσιμα  >>  Χημικά
  Χημικά
 

Η νόσος της λεγεώνας είναι μια σειρά από βακτηρίδια (37 είδη), από τα οποία η "πνευμονόφιλος" είναι η πιο διαδεδομένη στις περιπτώσεις αυτής της νόσου. Είναι ένα είδος πνευμονίας κεμιά φορά θανατηφόρου, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1976 σε μια συνάντηση των λεγεωνάριων στην Πενσυλβανία.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι πολύ διαδεδομένοι σε πηγές με νερά όπως ποταμούς, λίμνες, έλη, όπως και σε όλα τα κυκλώματα νερού που έχουν γίνει από τον άνθρωπο.

Οι παρακάτω περιπτώσεις εξυπηρετούν την ανάπτυξη αυτών των βακτηριδίων:

α) Θερμοκρασία του νερού μεταξύ των 20 κα 45 C. Κάτω των 20 μπορούν να μείνουν "κοιμισμένα" για να ξυπνήσουν μετά και να πληθύνουν όταν βρουν την κατάλληλη θερμοκρασία. Πάνω από τους 60 C πεθαίνουν.

β) Η παρουσία λάσπης, ιζημάτων, οργανικής ύλης μπορεί να γίνει τροφή για αυτήν την νόσο.

γ) Τα φύκια μπορούν να της δώσουν το περιβάλλον που της χρειάζεται για να επιζήσει και να εξαπλωθεί. Η δημιουργία μιας "μικρομεμβράνης" (στρώμα μικροοργανισμών σε μορφή ζελατίνης) πάνω στις διάφορες επιφάνειες βοηθάει την
ανάπτυξη και την προστατεύει από την ενέργεια των φυσικών οξέων.

Οι εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να βρεθεί η νόσος είναι οι εγκαταστάσεις ψύξεως με κυψέλες, εγκαταστάσεις για ύγρανση του περιβάλλοντος.

Τα περιβάλλοντα όπου μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η νόσος είναι τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία, τα πολυκαταστήματα.

Η νόσος της λεγεώνας δεν αναπτύσεται στο πεπτικό σύστημα, γι' αυτό δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο πόσιμο νερό που υπάρχει αυτός ο μικροοργανισμός, αλλά αναπύσεται εύκολα στο αναπναυστικό σύστημα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει όταν αναπνέει κανείς αέρα που περιέχει πολύ μικρές σταγόνες μολυσμένου νερού.

Η νόσος μπορεί να αναπτυχθεί στα παρακάτω μέρη των εγκαταστάσεων:

  • Σε κουβάδες που αφέθηκε το νερό για καιρό, στους επεξεργαστές γλύκανσης του νερού, ειδικά αν η χρήση του νερού γίνεται με διακοπές και αν το νερό είναι χλιαρό.

  • Στα καλοριφέρ, ειδικά στο κάτω μέρος όπου το νερό είναι μεταξύ των 20 και των 45 C και όταν γίνεται χρήση με διακοπές.

  • Στις σωληνώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και οδηγούν σε βρύσες και
    στα μπάνια.

  • Στις κυψέλες, είτε για τις εγκαταστάσεις κλιματισμού, είτε για βιομηχανικά συστήματα ψύξης. Το νερό γενικά ψύχει τον συμπιεστή του ψυκτικού συστήματος, ζεσταίνεται στην θερμοκρασία των 30 C και έρχεται σε επαφή με σκόνες, λάσπες, μικροοργανισμούς, μύκητες....έτσι δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον για την λεγεωνάρια νόσο. Επίσης συχνά, στα μεγάλα κτίρια, τα ψυκτικά συστήματα και η απορρόφηση του αέρα της εγκατάστασης είναι αρκετά κοντά, οπότε οι σταγονίτσες που βγαίνουν μαζί με τον αέρα μπορεί να είναι διαθέσιμες σε διάφορες συνθήκες του περιβάλλοντος και να ξαναμπαίνουν στο εσωτερικό του κτηρίου από το σύστημα του αέρα. Ο κίνδυνος υπάρχει και για τους ανθρώπους εντός του κτηρίου, αλλά και για εκείνους που περνούν έξω από το κτήριο.

  • Στους συμπιεστές ατμού.
    Χρησιμοποιούνται είτε για τον κλιματισμό, είτε για βιομηχανικούς σκοπούς. Συνδυάζουν τις λειτουργίες του ψυκτικού μηχανισμού και των συνήθων συμπιεστών (το νερό ψεκάζεται στις ψυκτικές λωρίδες). Ο όγκος του νερού είναι μικρότερος και ο έλεγχος του νερού είναι πιο δύσκολος. Οι κίνδυνοι της νόσου είναι παρόμοιοι.

  • Στα στάσιμα νερά των σωληνώσεων ή στα νερά πίεσης του κυκλώματος όπου περνάει ο αέρας για τον κλιματισμό.


Ο κίνδυνος για αυτήν την νόσο στα κυκλώματα νερού και στις εγκαταστάσεις ψύξεως και κλιματισμού μπορεί να ελεγχθεί με τους εξής τρόπους:

1) Για τα κυκλώματα του κρύου η ζεστού που χρησιμοποιείται για τις καθημερινές ανάγκες, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για περιοδικές απολυμάνσεις το FECTANT-3 διαλυμένο 1:10, πρέπει να γυρίζει περίπου 1 ώρα-ξεπλύνετε με
αρκετό νερό.

2) Για τα ψυκτικά συστήματα, εκτός από τα συνήθη μέτρα (όπως αποφυγή των υπερβολικών ψεκασμάτων, η απομάκρυνση των απορροφητήρων από τις κυψέλες...), είναι πολύ σημαντική και η καθημερινή καθαριότητα και η απολύμανση όλης της εγκατάστασης.

Ειδικά για την καθαριότητα και την απολύμανση πρέπει να γίνονται:

α) Αμέσως πριν μπει σε λειτουργία η εγκατάσταση (για να αποκλεισθούν μολύνσεις κατά τη διάρκεια της δημιουργίας).

β) Αν το σύστημα δεν χρησιμοποιήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα.

γ) Σε τακτά διαστήματα παύσης ανάλογα με την εγκατάσταση και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Γενικά για τις εγκαταστάσεις κλιματισμού, προτείνεται η καθαριότητα και η απολύμανση 2 φορές τον χρόνο, αρχές άνοιξης και αρχές φθινοπώρου. FECTANT - 3 σε διάλυση 1:100, να αφήνεται σε κυκλοφορία τουλάχιστον 1 ώρα, να αδειάζει να πλένεται με νερό και να ξαναγεμίζει με νερό φρέσκο.

Για την καθαριότητα της εγκατάστασης προτείνεται περιοδικά, όταν υπάρχουν άλατα μια καλή καθαριότητα με το DERKET. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται η απολύμανση γιατί το DERKET με την φυσική του οξύτητα σκοτώνει όλους τους μικροοργανισμούς.

Προτείνεται αντίθετα, η περιοδική καθαριότητα της εγκατάστασης με MANTEK-400 που χάρη στην δράση του κινεί τα μαλακά ιζήματα και τις λάσπες, επιτρέποντας έτσι την φυγή των μικροβίων με το άδειασμα της εγκατάστασης. Προτείνεται να αφεθεί σε κυκλοφορία το ΜΑΝΤΕΚ-400 σε διάλυμα από 1:500 σε 1:2000 για μερικές μέρες, μετά να κενωθεί η εγκατάσταση και να ξαναμπεί το καινούριο νερό.

Να γίνεται λοιπόν η απολύμανση της εγκατάστασης με το FECTANT-3 σε διάλυμα 1:100 αφήνοντας το να κυκλοφορήσει 1 ώρα, μετά αδειάζεται η εγκατάσταση και μπαίνει φρέσκο νερό.

Τα προσιτά μέρη ή τα μέρη της εγκατάστασης που βγαίνουν, όπως φίλτρα-κυψέλες-ανεμιστήρες, πλένονται χειρονακτικά με τα δικά μας απολυμαντικά και τα προϊόντα μας για τα άλατα, μετά γίνεται η απολύμανση με το FECTANT-3.

3) Για την απολύμανση των κυκλωμάτων αέρα, να χρησιμοποιείται FECTANT-3 σε διάλυμα 1:30, ψεκάζοντας με Aerofogή με άλλους ψεκαστήρες χείρος στις μικρές εγκαταστάσεις (όπως οι κλιματιστές των αυτοκινήτων).

 

 

     
     

Φυσικό Αέριο, Θέρμανση, Κλιματισμός, Υδραυλικά. κατασκευή - εγκαταστάσεις - πωλήσεις - μελέτες - επισκευές.
Κλιματιστικά, Daikin, Συστήματα θέρμανσης, υδραυλικών, ηλιακά, Καυστήρες πετρελαίου, Θερμαντικά σώματα, Διακόπτες σωμάτων, Δεξαμενές πολυαιθυλενίου, Αυτονομίες, Καμινάδες, Κυκλοφορητές, Δοχεία Διαστολής, Θερμοσίφωνες, Ηλιακά, Ταχυμπόιλερ λεβητοστασίου, Όργανα θέρμανσης Επιτοίχιοι λέβητες, Εξαρτήματα καμινάδος, Καυστήρες Αερίου, Μελέτη Φυσικού αερίου, Split τοίχου, Δαπέδου/οροφής, Κασσέτες, Οροφής/τοίχου, Τύπου αεραγωγού, Συστήματα νερού, Εξαρτήματα σιδηροσωλήνας, Εξαρτήματα Ορειχάλκινα, Εξαρτήματα χάλκινα, Σωλήνες, Μονώσεις, Mπαταρίες, Στηρίγματα, Αναλώσιμα, Κόλλες, Καθαριστικά, Σπιράλ

Μηλιαράκη 17 - Κάτω Πατήσια, 111 45, Αθήνα, Τηλ.: 210-22.80.384, 22.86.268, Fax: 210-22.81.026, george@soldatos.gr
Σπάρτακου 6 - Καλλιθέα, 176 76, Αθήνα, Τηλ.: 210-34.61.963, 34.59.269, Fax: 210-34.27.021, spyros@s-soldatos.gr
Copyright © 2008 - soldatos.gr - All Rights Reserved.

Art Internet Design

 
Εταιρικό προφίλ Προϊόντα Βασικές Αρχές E-shop Δελτία Τύπου Επικοινωνία