15 - 05 - 2006 LIFA AIR - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΕΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο αέρας εσωτερικών χώρων κακής ποιότητας είναι ένα διαρκώς αυξανόμενο περιβαντολογικό πρόβλημα. Ο καθαρός αέρας είναι το κλειδί για μια υγιεινή ζωή καθώς οι άνθρωποι ξοδεύουν περίπου το 70-90 % του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται καθημερινά :
:: 1 kg τροφής,
:: 2 λίτρα νερό και,
:: 15 000 λίτρα αέρα !

Επιστημονικές έρευνες των τελευταίων ετών στα κτίρια του Λεκανοπεδίου της Αττικής, έδειξαν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ‘’Συνδρόμου των Άρρωστων κτιρίων’’.
Μετρήσεις ποιότητας εσωτερικού αέρα, που έγιναν σε Χειρουργεία Νοσοκομείων, έδειξαν πάνω από δυο φορές υψηλότερες από τις επιτρεπόμενες τιμές των βασικών ρύπων του όζοντος, οξειδίων του αζώτου, του διοξειδίου του θείου, του μονοξειδίου του άνθρακα και των αιωρούμενων σωματιδίων. Η έξαρση των συμπτωμάτων (πονοκέφαλοι, δερματικά συμπτώματα, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, άσθμα, ζαλάδες και αλλεργίες) είναι μερικά από τα δυσάρεστα αποτελέσματα της νόσου, με όλες τις οικονομικές και παραγωγικές επιπτώσεις που επιφέρουν. Η υγεία όμως είναι το κυριότερο αγαθό, και σε αυτό θα πρέπει να εστιαστούμε, καθώς εκτός από τα παραπάνω συμπτώματα υπάρχει και άμεσος κίνδυνος της ανθρώπινης ζωής. Παγκοσμίως υπάρχει καταγεγραμμένο αρχείο με τους θανάτους που οφείλονται στο Σύνδρομο των Άρρωστων Κτιρίων.

Το Προεδρικό διάταγμα 16/1996, που προσδιορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 89/654/ΕΟΚ, στην παράγραφο 6.5., αναφέρει ρητά :
‘’ Αποθέσεις και ρύποι στις εγκαταστάσεις κλιματισμού ή μηχανικού εξαερισμού που ενδέχεται να επιφέρουν κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων, λόγω μόλυνσης του εισπνεόμενου αέρα, πρέπει να περιορίζονται ΑΜΕΣΑ’’.

Η LIFA AIR Ltd. είναι μέρος του ομίλου LIFA IAQ Ltd. (ιδρύθηκε το 1988), η οποία είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρίες σε δραστηριότητες IAQ (Ποιότητας Αέρα Εσωτερικού χώρου) σε παγκόσμια κλίμακα. Σήμερα το σύνθημα “Λύσεις για Ποιότητα Αέρα Εσωτερικού χώρου” περιγράφει το μέγεθος του υψηλού επιστημονικού επιπέδου των προϊόντων και των συστημάτων μας. Η LIFA AIR βελτιώνει την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου (IAQ) οποιουδήποτε περιβάλλοντος με την ενοποίηση μηχανικών, ηλεκτρονικών και πληροφοριών τεχνολογίας έχοντας δυο κύριες γραμμές παραγωγής : Υγιεινή εξαερισμού και προστασία κτιρίων.
Η LIFA AIR έχει μια πολύ ενεργή και δυνατή σχέση με την επιστημονική κοινότητα και επενδύει περίπου το 10% του τζίρου της σε μακρόχρονα προγράμματα ερευνών και ανάπτυξης προϊόντων ετησίως. Γι’ αυτό όλος ο εξοπλισμός της Lifa έχει αναπτυχθεί μέσα από δοκιμές και σφάλματα στην πράξη και επίσης έχει ελεγχθεί και εγκριθεί με επιστημονικές μεθόδους.
Τα αποτελέσματα αυτής της τεχνολογικής ανάπτυξης είναι 4 διεθνείς πατέντες και ο σχεδιασμός καθαρισμού ( The Lifa Ventilation Cleaning Concept) για κυκλικούς και ορθογωνικούς αγωγούς παροχής και απόρριψης αέρα καθώς και για τις μονάδες διαχείρισής τους. Αυτές οι επιστημονικές μελέτες έχουν παρουσιαστεί στο συνέδριο Healthy Buildings 2003 στη Σιγκαπούρη (βλ. : www.hb2003.org )

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελείται από :
– Κριτήρια για τον καθαρισμό και αποτελέσματα καθαρισμού
– Μέθοδοι για οπτική αποτίμηση της καθαρότητας
– Σχεδιασμός για τον καθαρισμό
– Κατάλληλη επιλογή της μεθόδου καθαρισμού
– Εξελιγμένος εξοπλισμός καθαρισμού και διαδικασίες
– Ποιότητα ασφάλειας συστημάτων και εκπαιδευτικό υλικό

Αντικείμενα ενασχόλησης της LIFA :
– Μέθοδοι επιθεώρησης
– Υλικά & κατασκευή των βουρτσών
– ποσότητα & πάχη των ινών
– πίεση επαφής των ινών
– Ιδανική ταχύτητα περιστροφής των βουρτσών
– Η κινητική ενέργεια σαν αποτέλεσμα καθαρισμού
– Καθαρισμός καμινάδων εξαγωγής κουζινών
– Απομάκρυνση γράσου, λίπους & λαδιού από αγωγούς
– Υδραυλική ενέργεια σε μία μηχανή καθαρισμού
– Εξοπλισμός ψεκασμού αέρα / υγρών
– Μέθοδοι ψεκασμού εξαιρετικά χαμηλής στάθμης θορύβου
(ultra-low volume (ULV)
– Επίστρωση επιφανειών με απολυμαντικούς ,
αντιμικροβιακούς σκοπούς
– Μέθοδοι ελέγχου οσμών , οξειδώσεις
– Στεγανοποίηση αγωγών , μέθοδοι encapsulation
– Επιστρώσεις αντισυμπυκνωμάτων / μονώσεων
– Φίλτρα 3G για εξασφάλιση ποιότητας εσωτερικών χώρων
– Το φίλτρο Lifa 3G έχει αναπτυχθεί για να απομακρύνει αποτελεσματικά, βλαβερά αερομεταφερόμενα στοιχεία.
– Το σύστημα φίλτρου Lifa 3G High Security έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει προστασία απέναντι τόσο σε βιολογικές όσο και χημικές αιτίες. Καθώς ο μολυσμένος αέρας περνάει μέσα από το φίλτρο 3G, κατακρατεί και τις πιο μικρές επιβαρύνσεις σε στερεά, υγρά αλλά και ραδιενεργά σωματίδια.. Ειδική υπεριώδης ακτινοβολία (UV) χρησιμοποιείται ώστε να καταστρέφει τα βακτήρια που προωθούνται στο φίλτρο σωματιδίων. Ο αέρας κατόπιν περνά από το ειδικό φίλτρο ενεργού άνθρακα το οποίο μπορεί και απορροφά αέρια μέσω χημικής και φυσικής ενέργειας.

Η πρωτοπόρος αυτή φινλανδική εταιρεία αντιπροσωπεύεται από το 2002 στην Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια από την εταιρεία «ΣΟΛΔΑΤΟΣ», μια εξίσου δυναμική και πρωτοπόρα εταιρεία συνδυάζοντας έτσι την επιστημονική προσέγγιση με την απρόσκοπτη προσπάθεια για ποιότητα και ευελιξία σε μία χώρα που η αλόγιστη και απρογραμμάτιστη πλέον ανάπτυξη απειλεί σοβαρά την υγεία των πολιτών της...

ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ 17 – ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ. : 210 / 2280384 – 2281026 - FAX : 210 / 2286912 - E – mail : george@soldatos.gr  - Site : www.soldatos/gr  & www.soldatos.gr/shop 


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία μας στα τηλ: 210-2280384, 2286268 fax: 210-2286912 e-mail : ntina@soldatos.gr

 


 

 
     
     

 

Φυσικό Αέριο, Θέρμανση, Κλιματισμός, Υδραυλικά. κατασκευή - εγκαταστάσεις - πωλήσεις - μελέτες - επισκευές.
Κλιματιστικά, Fuji Electric, Daikin, Konner, Trane, Viadrus, Baltur, Drazice, Giersch, Simplex, Cosmogas, Συστήματα θέρμανσης, υδραυλικών, ηλιακά, Καυστήρες πετρελαίου, Θερμαντικά σώματα, Διακόπτες σωμάτων, Δεξαμενές πολυαιθυλενίου, Αυτονομίες, Καμινάδες, Κυκλοφορητές, Δοχεία Διαστολής, Θερμοσίφωνες, Ηλιακά, Ταχυμπόιλερ λεβητοστασίου, Όργανα θέρμανσης Επιτοίχιοι λέβητες Cosmogas, Εξαρτήματα καμινάδος Cosmogas, Viadrus, Καυστήρες Αερίου, Μελέτη Φυσικού αερίου, Split τοίχου, Δαπέδου/οροφής, Κασσέτες, Οροφής/τοίχου, Τύπου αεραγωγού, Συστήματα νερού, Εξαρτήματα σιδηροσωλήνας, Εξαρτήματα Ορειχάλκινα, Εξαρτήματα χάλκινα, Σωλήνες, Μονώσεις, Mπαταρίες, Στηρίγματα, Αναλώσιμα, Κόλλες, Καθαριστικά, Σπιράλ

Μηλιαράκη 17 - Κάτω Πατήσια, 111 45, Αθήνα, Τηλ.: 210-22.80.384, 22.86.268, Fax: 210-22.81.026, george@soldatos.gr
Σπάρτακου 6 - Καλλιθέα, 176 76, Αθήνα, Τηλ.: 210-34.61.963, 34.59.269, Fax: 210-34.27.021, spyros@s-soldatos.gr
Copyright © 2008 - soldatos.gr - All Rights Reserved.

Art Internet Design

 
Εταιρικό προφίλ Προϊόντα Βασικές Αρχές E-shop Δελτία Τύπου Επικοινωνία